Pomazánka z pečeného lilku

Recept na pomazánku z pečeného lilku, kterou podáváme třeba s pita chlebem.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Dva středně velké lilky omyjeme, slupku na více místech propícháme a dáme do trouby péct na maximální teplotu. Lilky pečeme do doby, než úplně změknou. Poté je necháme z části vychladnout a vydlabeme do mixéru.

Lilky rozmixujeme společně s oloupanými stroužky česneku. Lilkovou směs vlijeme do mísy, přidáme tahini pastu, olivový olej, čerstvou vymačkanou šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř. Lilkovou pomazánku podle chuti promícháme a můžeme podávat.

Pomazánku z pečeného lilku před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme ještě trochou olivového oleje. Je skvělá s pita chlebem, ale i jiným pečivem, případně jen k zelenině apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomazánka z pečeného lilku

Zpět na recept