Mléko nalijeme do hrnce, přidáme bobkový list, muškátový oříšek a přivedeme k varu. Poté mléko odstavíme a necháme 20 minut odstát.
V hrnci na másle osmahneme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli tak, aby změkla. Cibuli zasypeme moukou a osmahneme. Osmahnutou cibulovou jíšku zalijeme kuřecím vývarem, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut. Poté zalijeme scezeným mlékem, přidáme nastrouhaný sýr a na mírném ohni ho necháme rozpustit. Polévka však nesmí vařit! Na závěr do cibulačky s nivou přidáme trochu smetany a dochutíme.
Cibulačku s nivou podáváme horkou. Doplníme opečeným toastem nebo krutony. Můžeme ještě posypat sýrem a dozdobit čerstvou petrželkou.
Foto: Shutterstock.com