Chuťovky z jitrnic

Chlebíčky připravované tentokrát z jitrnic


3.0139x
35 min

Ingredience

300 gjitrnice
6 lžicsmetana ke šlehání
16 plátkůžitný chléb
2 lžícesuché sherry

na ozdobu

0.5 ksjablko
zelenina
4 kspistácie
4 ksvlašské ořechy
4 kuličkyhroznové víno
1 lžičkanaložený zelený pepř

Postup přípravy

Nejlepší jsou jemně kořeněné jitrnice. Jitrnice nařízneme a vymačkáme z nich prejt. Jitrnicový prejt, smetanu a sherry utřeme dohladka. Směsí naplníme potravinářský sáček se zdobítkem a nastříkáme na plátky chleba větší pusinky.

Jablko očistíme a pokrájíme na malé kousky, víno omyjeme, bobule rozpůlíme a zbavíme jader.

Chlebová sousta z jitrnic zdobíme ovocem, zeleninou, pepřem a ořechy. Při troše fantazie vykouzlíme tác rozmanitých chutí. Chuťovky z jitrnic skladujeme v chladu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chuťovky z jitrnic

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena