Velice dobrý sladký pokrm, chuťově podobný palačinkám. Stačí mít po ruce rohlíky, pudink, mléko a marmeládu.
Hodnocení
3.2
/ 5 (188x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
1 lžíce
cukr
500 ml
mléko
rohlík
1 balíček
vanilkový cukr
hladká mouka
2 balíčky
vanilkový pudink
podle potřeby
olej
marmeláda
Postup přípravy
Do misky si nalijeme menší polovinu mléka. Asi 2 dl. Vmícháme lžíci cukru a 1 pudinkový prášek.
Do druhé misky vlijeme zbytek mléka, vanilkový cukr, druhý pudink a metličkou prošleháme. Pak postupně přišleháváme hladkou mouku, až nám vznikne těstíčko. To musí být akorát husté, aby nestékalo.
Rozkrojíme rohlík na poloviny a obě půlky namočíme do směsi v první misce. Důležité je namočit je jen krátce, aby moc nenasákly. Pokud je třeba, vymačkáme přebytečné mléko. Pak rohlík potřeme marmeládou, spojíme ho a obalíme v těstíčku.
V rozpálené pánvi na oleji je pečeme krásně dozlatova. Zlatavé rytíře podáváme horké nebo studené.