Chřestový quiche

Vyzkoušejte recept na sýrový koláč s bílým chřestem a šunkou. Chuťovku můžeme podávat jako pohoštění a lehkou večeři s čerstvou zeleninou.


4.933x
75 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, osolíme a promícháme s 1/2 lžičkou cukru. Přidáme změklé máslo, vejce a mléko. Vše zpracujeme v hladké vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladu 30 minut odpočinout.

Mezitím očistíme a oloupeme chřest. Polovinu stonků nakrájíme na menší špalíčky a zbývající ponecháme v celku. Pak všechen chřest na malém množství másla podusíme do poloměkka, podle chuti osolíme a opepříme a odstavíme z tepla. Šunku nakrájíme na malé kousky.

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, tymián jemně nasekáme a vše za stálého míchání zpěníme na malém množství tuku. Směs necháme vychladnout.

Připravíme si náplň na chřestový quiche: Ricottu promícháme se zakysanou smetanou, vejci, špalíčky chřestu a zpěněnou cibulkou s česnekem a tymiánem. Nakonec vmícháme šunku a náplň podle potřeby dochutíme.

Z odleženého těsta vyválíme plát, kterým vyložíme vymazanou formu a propícháme ho vidličkou. Připravenou náplň nalijeme na těsto a poklademe celými stonky chřestu.

Chřestový quiche pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 40 minut.

Vychladlý chřestový quiche nakrájíme na porce a podáváme.

Chřest s holandskou omáčkou podle videoreceptu

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestový quiche

Zpět na recept