Chodské koláče

Koláče, které nádherně vypadají a báječně chutnají. Mají dlouholetou tradici na pekařských pultech, ale i v mnohých domácnostech.


3.4195x
150 min
2×

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy. Uděláme důlek a přidáme kvásek připravený z mléka, cukru a droždí. Potom přidáme ostatní přísady a zaděláme těsto. Mléko přiléváme postupně, aby těsto bylo vláčné.

Těsto necháme kynout. Během kynutí ještě několikrát vařečkou propracujeme. Těsto kyne celkem asi dvě hodiny.

Během kynutí si připravíme kulaté pečící papíry a z jedné strany je ještě pomažeme tukem.

Z těsta vyválíme "placky" o trochu menší, než máme připravené pečící papíry. Na ně těsto dáme různě je podle fantazie ozdobíme různými náplněmi a rozinkami. Okraje koláčů můžete potřít rozšlehaným žloutkem.

Připravené koláče klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě na 175°C přibližně 35 až 40 minut.

Hotové chodské koláče necháme trochu vychladit, odstraníme pečící papír a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chodské koláče

Zpět na recept