Chlebovo-zeleninové bramboráčky

Recept na vylepšené bramboráčky ze staršího chleba a šťavnaté podušené zeleniny.


2.610x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
7 ksžampiony
1 špetkamletý pepř
5 lžichladká mouka
1 ksvětší cibule
4 řapíkyřapíkatý celer
300 mlzeleninový bujon
400 gstarší chléb
3 lžícečerstvá pažitka
150 ggazdovská slanina
0.5 ksmasitá červená paprika
0.5 ksmasitá žlutá paprika

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Chleba nakrájíme na kostky, zalijeme bujonem a necháme vsáknout. Mezitím si očistíme všechnu zeleninu. Cibuli a papriky nakrájíme nadrobno, řapíky na jemná půlkolečka a žampiony na menší plátky.

Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a vložíme do hrnce s rozehřátým olejem na chvíli osmažit. Přidáme cibuli a cca 3 minutky restujeme. Poté přidáme zbývající nakrájenou zeleninu, lehce opepříme, promícháme, pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10 minut a necháme trochu zchladnout. Do bujonem nasáklého chleba přidáme mouku, vejce, česnek, pažitku a sůl a pořádně promícháme. Dále přidáme mírně zchladlou podušenou směs, znova vše promícháme.

Lžící tvarujeme do rozehřátého oleje na pánvi menší placičky, které po obou stranách smažíme do zlatavé barvy.

Chlebovo-zeleninové bramboráčky podáváme se zeleninovou oblohou. Jsou dobré i s křenovým dipem, který si připravíme promícháním 3 polévkových lžic hořčičné omáčky s pepřem, přidáme 2 lžíce tatarské omáčky, 2 lžíce nastrouhaného křenu a 5 lžic sladké 12% smetany.

Každou placičku politou dipem dozdobíme křenovou čepičkou. Z receptu nám vyjde 20 ks chlebovo-zeleninových bramboráčků.
user-icon

autor uška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebovo-zeleninové bramboráčky

Zpět na recept