Žampionové bramboráčky s uzeninou

Vyzkoušejte recept na netradiční bramboráčky s houbami, pivem a uzeninou.


5.011x
35 min
1×

Postup přípravy

Očištěné žampiony nebo i jiné pevné houby nakrájíme na menší kousky a namočíme do piva. Špekáček sloupneme a nastrouháme na hrubém struhadle na drobné kousky.

Oloupané brambory jemně nastrouháme do mísy a ochutíme solí a pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a drceným kmínem. Pak přidáme vejce, uzeninu a houby i s pivem. Směs promícháme a zahustíme moukou tak, aby vzniklo hustší těstíčko.

Z těsta tvoříme naběračkou menší bramboráčky, které smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Žampionové bramboráčky s uzeninou podáváme jako chuťovku, ale klidně i jako přílohu ke grilovaným masům.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionové bramboráčky s uzeninou

Zpět na recept