Chlebové víno

Posilující nápoj z chlebových kůrek.


3.0840x
45 min

Postup přípravy

Chlebové kůrky dáme do 5 litrové láhve společně s kvasnicemi. Ve dvou litrech vody svaříme cukr, necháme ho vychladnout a nalijeme na kůrky v láhvi.


Láhev doplníme převařenou vychladlou vodou do 5 litrů. Láhev zaděláme kvasným uzávěrem. Necháme kvasit v teple 6 až 8 týdnu. Víno pak stočíme do láhví a pijeme velice opatrně.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebové víno

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.