Posilující nápoj z chlebových kůrek.
2 kg | cukr |
20 g | kvasnice |
převařená voda |
Chlebové kůrky dáme do 5 litrové láhve společně s kvasnicemi. Ve dvou litrech vody svaříme cukr, necháme ho vychladnout a nalijeme na kůrky v láhvi.
Láhev doplníme převařenou vychladlou vodou do 5 litrů. Láhev zaděláme kvasným uzávěrem. Necháme kvasit v teple 6 až 8 týdnu. Víno pak stočíme do láhví a pijeme velice opatrně.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena