Chlebové bramboráčky

Oblíbené placky, ale tentokrát je jejich základem chléb.


4.111x
20 min
1×

Postup přípravy

Chleba nakrájíme a namočíme v předem připraveném vychladlém vývaru, můžeme jej nahradit i mlékem. Po nasáknutí přebytečný vývar slijeme.

V míse promícháme chleba s ostatními surovinami, ochutíme bylinkami a solí. Podle chuti přidáme nakrájenou slaninu nebo nasekanou pažitku. Těstíčko na chlebový bramborák důkladně promícháme.

Na pánvi rozpálíme olej a chlebové bramboráčky smažíme po obou stranách dozlatova. Chlebové bramboráčky můžeme místo smažení také zapéct v troubě.

Chlebové bramboráčky podáváme nejlépe ihned po osmažení. Přílohu volíme podle chuti. Pokud vynecháme slaninu, můžeme podávat i vegetariánům.
user-icon

autor mh


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebové bramboráčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká