Chlebová štola

Plněný chléb jako předkrm nebo slaný zákusek.


3.0118x
120 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Potom z mouky, podmáslí (nebo vody) a kvásku uhněteme těsto, do kterého přidáme špetku soli a kmínu podle chuti a necháme vykynout asi 60 minut. Zatím si připravíme náplň. Papriky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na čtvrtiny. Sýr nastrouháme. Vykynuté těsto přeneseme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm silnou placku. Na placku poklademe polovinu množství anglické slaniny, kapie, celá vařená vejce a posypeme sýrem. Navrch rozložíme zbytek anglické slaniny. Do náplně lze též přidat sušená rajčata, ale pokud jsou konzervovaná je nutno je nechet pořádně okapat. Placku srolujeme a přeneseme do olejem vymazané formy obdélníkového tvaru (forma na biskupský chlebíček) a zhruba hodinu pečeme, dokud není povrch zlatohnědý.
user-icon

autor leviant

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chlebová štola

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena