Chlapská pochoutka

Pro všechny milovníky kuchyně "co dům dal". Je to mix toho, co mám rád. A také první pokus o to, abych recept zaznamenal pro druhé. A samozřejmě pro mne.


3.73x
45 min
1×

Ingredience

200 gslanina
4 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 kspárek
1 lžičkasojová omáčka
200 gkuřecí maso
0.5 dlportské víno
300 grajský protlak
3 plechovkysterilované fazole
100 gmražená zeleninová směs
200 gmleté maso (směs)
200 gcréme fraiche

podle chuti

kari koření
chilli koření
kayenský pepř
mletá pálivá paprika
maggi koření

Postup přípravy

Nakrájíme si jednu větší cibuli na jemná půlkolečka. Oloupeme 4 stroužky česneku, můžeme propasírovat nebo rozdrtit nožem a nakrájet na jemné plátky.

Odsypeme si asi 100 g mražené zeleniny (může být i čerstvá). Já preferuji mraženou z důvodu rychlejší přípravy. Zde jsem použil mix - hrášek, houby, kukuřice, červená paprika a mrkev. Množství zeleniny je na každém podle chuti. Pro mne bylo optimální 100 g.

Připravíme si slaninku nakrájenou na drobné kostičky (cca 0,5 x 0,5 mm), já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, připravíme si mix mletého masa a 2 nožičky tenkých párků, použijeme třeba párky vídeňské, ale ideálně paprikové, párky nakrájíme na malá kolečka.

V hrnci rozpálime olej, vhodíme cibulku a necháme jí jen krátce zatáhnout.
Přihodíme slaninku a opravdu málo kari koření, vše krásně cca 4 minuty prosmažíme. Přihodíme mleté maso a posypeme kayenským pepřem, chilli, červenou pálivou paprikou a červenou sladkou paprikou. Mleté maso se pokusíme rozdělit na co nejmenší kousky (drobečky). A smažíme tak 7 - 10 minut.

Přihodíme kuřecí maso nakrájené na nudličky, přidáme trochu maggi a lžičku sojové omáčky. Smažíme dalších 7 - 10 minut. Do masové směsi přidáme párky, znovu 3 minuty prosmažíme, zasypeme mraženou zeleninou, podlijeme portským vínem a další 3 minuty prohříváme.  

Do směsi vsypeme 3 plechovky červených fazolí i s nálevem (použil jsem 400 g plechovky, kde je cca 200 g fazolí a 200 g tekutiny). Samozřejmě i zde je to věc chuti, pokud máme raději více fazolí, lze na tolik masa dát ještě jednu konzervu. Povaříme asi tak 8 - 10 minut. Přidáme rajský protlak, dosolíme a dokořeníme kayenským pepřem a chili podle potřeby. Povaříme cca 3 minuty a nakonec dochutíme česnekem. Jako poslední dáme kelímek créme fraiche a minutu povaříme. Teto bod není nutný, opět záleží na chuti. Pokud vynecháme créme fraiche, je jídlo ostřejsí, s creme fraiche získá na jemnosti.

Podávání: Jsem jeden z lidí, který ví, že na chleba se těžko dělá, proto tento pokrm jím bez chleba. Chlapská pochoutka je samozřejmě vhodná k chlebu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlapská pochoutka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná