Chili con carne podle Richarda Nováka

Recept na výborné chili con carne, které se stalo stálicí světové gastronomie, ale připravováno je na mnoho způsobů. Zkuste tedy chili con carne podle Richarda Nováka a určitě nebudete zklamáni.


4.4110x
60 min
2×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lvývar z kostí
3 kschilli papričky
2 ksbobkový list
0 lžičekmletá skořice
500 gmleté hovězí maso
2 lžičkymletý kmín
1 lžičkasušené oregano
2 snítkyčerstvý tymián
1 konzervasterilovaná kukuřice
2 konzervyrajský protlak
2 ksčervená cibule
3 lžícemletá sladká paprika
0 lžičekmletý černý pepř
2 konzervykonzervovaná rajčata
4 konzervyčervené fazole v nálevu
2 lžícesušená majoránka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
třtinový cukr

Postup přípravy

Cibuli, česnek, chilli papričky a tymián nasekáme a osmahneme na oleji v hrnci. Mleté a ​​pouze osolené maso orestujeme v samostatné pánvi na mírném ohni s trochou oleje dozlatova. Do hrnce přidáme koření (kmín, papriku, pepř) a povaříme, dokud se neuvolní jeho aromatická vůně.

Pak vmícháme mleté orestované maso a dobře promícháme. Přidáme konzervovaná rajčata, mírně osolíme a necháme na mírném ohni chvíli provařit. Poté zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, třtinový cukr, skořici a bobkový list. Přivedeme k varu a necháme opět provařit.

Jakmile omáčka začíná houstnout, přidáme fazole a kukuřici, která dodá sladkost a dále oregano, majoránku a necháme vařit po dobu cca 10 minut, aby fazole nasály všechny chutě naší chilli omáčky. Pokud je potřeba, chilli con carne dochutíme a můžeme servírovat. Omáčku lze ještě zjemnit trochou smetany na vaření.

K chili con carne jsou jako příloha výborné restované brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chili con carne podle Richarda Nováka

Zpět na recept