Chlapácká krkovice

Jednoduché, syté jídlo s pořádným kusem masa.


5.013x
75 min
4×

Postup přípravy

Krkovici omyjeme, ošušíme a nakrájíme na plátky, které nedokrojíme až do konce. Připravíme si potírání. Hořčici, čerstvě mletý pepř, sůl, bylinky dle chuti a prolisovaný česnek smícháme v pastu. Jednotlivé plátky pomažeme a vkládáme mezi ně na kolečka nakrájenou cibuli. Maso složíme do původního tvaru a svážeme provázkem či sešpejlíme. Potřeme směsí a vložíme do pekáčku na jednu vrstvu brambor. Brambory krájíme na kolečka 1/2 cm široká a klademe je okolo masa až je pekáček plný. Zalijeme 250 ml teplé vody, ve které jsme rozpustili 1/2 kostky Masoxu.

Pečeme v předehřáté troubě překryté alobalem cca 45 min. Poté sejmeme alobal a dopečeme tak aby brambory byly měkké a maso propečené.

Maso vyjmeme z brambor a dáme stranou. Brambory v pekáčku rozšťoucháme v sosu, podle potřeby dosolíme. Maso rozvážeme a rozkrájíme na předpřipravenné plátky.
user-icon

autor Cucinna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlapácká krkovice

Zpět na recept