Chana Masala

Oblíbené jídlo pákistánské a indické kuchyně. Vegetariánská kořeněná pochoutka z cizrny.


3.911x
45 min

Ingredience

1 miskacibule
1 kgrajče
1 lžičkalime
1 hrnečekcizrna
2 lžícebílý jogurt
1 lžícegaram masala
1 lžícečesnekovo-zázvorová pasta

Postup přípravy

Noc předem necháme ve vodě nabobtnat cizrnu. Na rozpálený olej nasypeme římský kmín a necháme pár vteřin prohřát. Postupně přidáme směs celého koření tvořící směs garam masala - bobkový list, černý a bílý pepř, hřebíček, skořice, kardamom, semínka koriandru, muškátový květ, muškátový oříšek, badyán. Tento krok lze nahradit později přidáním většího množství drceného stejného koření těsně před dovařením. Po pár vteřinách přidáme do směsi koření nadrobno nakrájenou cibuli a zesklovatíme ji. Přidáme česnekovo-zázvorovou pastu a dobře promícháme. Nenecháme na oleji příliš dlouho, aby se česnek nezačal pálit a nezhořkl. Do směsi pak přidáme drcenou kurkumu, nadrobno nakrájenou zelenou chilli papričku, malinko podlijeme a přidáme směs nadrobno nakrájených rajčat. I ideálně spařených a oloupaných. Rajčata podusíme alespoň 20 minut, aby se úplně rozvařila a vytvořila omáčku. Do této omáčky pak nasypeme uvařenou cizrnu. Podle chuti okořeníme mletým koriandrem, chilli kořením, případně směsí garam masala. Opět necháme alespoň 15 minut provařit, aby se cizrna s omáčkou dobře spojila. Před dovařením přidáme limetkovou šťávu a nadrobno nasekané listy koriandru nebo petržele. Přidáme trochu bílého jogurtu. Chana Masala podáváme s chapati nebo basmati.
user-icon

autor Lektvary

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chana Masala

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena