Pečené kuře s chutí tandoori masala, anglickou slaninou a růžičkovou kapustou. Recept s neobvyklou kombinací chutí vás určitě mile překvapí.
1 ks | kuře |
600 g | růžičková kapusta |
150 g | anglická slanina (plátky) |
2 lžíce | koření Tandoori masala |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl | |
drcený kmín |
Větší kuře očistíme a naporcujeme na 6 dílů. Kořenící směs tandoori masala promícháme se lžící oleje. Kapustičky očistíme, košťál nařízneme do křížků, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Pak kapustičky slijeme, ochladíme studenou vodou a necháme okapat. Do každého kousku kuřete uděláme ostrým nožem několik zářezů, opepříme a ze všech stran důkladně potřeme ochuceným olejem. Pak porce kuřete obalíme v hladké mouce a velice zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Maso přendáme do pekáčku, poklademe plátky slaniny a v předehřáté troubě při 200 °C pečeme asi 15 - 20 minut. Po této době přidáme kapustičky, které ochutíme špetkou drceného kmínu a solí, poklademe je již opečenou slaninou a na vrch rozložíme kousky kuřete. Podle potřeby přidáme několik lžic vody a dále pečeme, dokud nebude kůžička křupavá a kapustičky měkké. To trvá maximálně 10 - 15 minut. Růžičková kapusta nesmí být rozvařená, ale jen akorát na skus. Zapečené kuřecí kousky s chutí směsi masala rozdělíme na porce, obložíme růžičkovými kapustičkami, poklademe slaninou a přelijeme výpekem. Kuřecí kousky zapečené s kapustičkami a slaninou podáváme s pečeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena