Kuřecí kousky zapečené s kapustičkami a slaninou

Pečené kuře s chutí tandoori masala, anglickou slaninou a růžičkovou kapustou. Recept s neobvyklou kombinací chutí vás určitě mile překvapí.


3.45x
60 min

Postup přípravy

Větší kuře očistíme a naporcujeme na 6 dílů. Kořenící směs tandoori masala promícháme se lžící oleje. Kapustičky očistíme, košťál nařízneme do křížků, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Pak kapustičky slijeme, ochladíme studenou vodou a necháme okapat.

Do každého kousku kuřete uděláme ostrým nožem několik zářezů, opepříme a ze všech stran důkladně potřeme ochuceným olejem. Pak porce kuřete obalíme v hladké mouce a velice zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Maso přendáme do pekáčku, poklademe plátky slaniny a v předehřáté troubě při 200 °C pečeme asi 15 - 20 minut. Po této době přidáme kapustičky, které ochutíme špetkou drceného kmínu a solí, poklademe je již opečenou slaninou a na vrch rozložíme kousky kuřete. Podle potřeby přidáme několik lžic vody a dále pečeme, dokud nebude kůžička křupavá a kapustičky měkké. To trvá maximálně 10 - 15 minut. Růžičková kapusta nesmí být rozvařená, ale jen akorát na skus.

Zapečené kuřecí kousky s chutí směsi masala rozdělíme na porce, obložíme růžičkovými kapustičkami, poklademe slaninou a přelijeme výpekem. Kuřecí kousky zapečené s kapustičkami a slaninou podáváme s pečeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky zapečené s kapustičkami a slaninou

Zpět na recept