Recept na výbornou indickou omáčku s plackami, na kterou pravidelně chodím do indické restaurace Bombay v Praze, proto jsem se rozhodla zkusit si ji uvařit sama.
Hodnocení
4.6
/ 5 (13x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Cukr2 lžičky
Olej1 lžíce
Sůl1 lžička
Mléko2 a 1/2 dl
Voda1 dl
Hladká mouka 600 g
Kypřicí prášek do pečiva1 a 1/2 lžičky
Na potření
Máslo
Směs
Jogurt1 kelímek
Smetana1/2 dl
Omáčka
Smetana1 dl
Mletý římský kmín1 lžička
Kurkuma1 lžička
Bobkový list3 ks
Kari koření1 lžička
Drcená rajčata1 a 1/2 dl
Postup přípravy
Jako první si připravíme chléb, můžeme nazývat placky, to je jedno. Smícháme hladkou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, mléko, vodu a zpracujeme do těsta. Pokud těsto lepí, přidáme mouku. Když máme těsto zpracované, přidáme olej a pořádně ho zapracujeme do těsta. Těsto rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme placky a pečeme na pánvi nasucho z obou stran. Hotové placky potřeme máslem a nakrájíme na čtvrtiny či šestiny.
Do kastrůlku dáme vařit drcená rajčata nebo rajčatové pyré z konzervy a smícháme se smetanou. Dále přidáme kurkumu, sůl, kari, římský kmín a můžeme hodit kousek bobkového listu a to je celé. Omáčku máme hotovou a do další mističky si dáme malý bílý jogurt a smícháme s trochou smetany, aby nebyl tak tuhý, ale spíše řidší jako třeba omáčka.
Tikka masala podáváme s chlebem Roti. Pak už jen bereme placky do ruky, namáčíme nejprve do omáčky a hned na to do jogurtu a jíme.