Chalupářský boršč

Prostě výborná polévka už jen podle názvu.


3.1241x
60 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s cibulí. Přidáme kolečka klobásy, pár lístků bobkového listu a několik zrnek nového koření. Zalijeme dvěma litry vody, osolíme a přivedeme do varu.

Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a nastrouháme nahrubo. Řepu a brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

Do polévky pak přidáme hrubě strouhanou kořenovou zeleninu, řepu, brambory. Necháme povařit.

Chalupářský boršč na talíři dochutíme a zároveň zahustíme jogurtem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chalupářský boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká