Chalupářské lečo

Vyrazili jste na chalupu a vzali jen to nejnutnější? Nevadí, i ze zahrádky uvaříte chutnou večeři. Stačí už jen vejce a pro masožravce klobása.


3.826x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a osmahneme na sádle dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu (kabanos, špekáčky, klobásu) a papriku (může býi i barevná). Promícháme a zaprášíme sladkou paprikou i solí. Necháme asi 5 minut dusit a pak přidáme na měsíčky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata a najemno nasekaný česnek.

Chalupářské lečo dusíme asi 20 minut, až se vydusí z rajčat voda. V misce rozklepneme vajíčka, rozkvedláme je, osolíme i opepříme a za stálého míchání přilijeme do hrnce. Vajíčka necháme "srazit" a chalupářské lečo máme hotové.

Jako příloha k chalupářskému leču postačí čerstvý chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chalupářské lečo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká