Chale - židovský šábesový chléb

Bílý chléb, který se tradičně peče před šábesem. Může se ale dělat a jíst kdykoliv.


3.4105x
160 min
2×

Postup přípravy

Ingredience uvedené na těsto pouze promícháme a vypracujeme z nich hnětením těsto. Těsto vložíme do mísy a necháme je na teplém místě vykynout. Na tuto práci používám automatickou - domácí pekárničku chleba, ale jde to i ručně.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů. Vyválíme prameny a upleteme 2 větší vánočky.

Chale potřeme bílkem, posypeme semínky podle chuti a v předehřáté troubě chale upečeme dozlatova.
user-icon

autor Pavel_


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chale - židovský šábesový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Židovská