Bílý chléb, který se tradičně peče před šábesem. Může se ale dělat a jíst kdykoliv.
Hodnocení
3.4
/ 5 (105x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
2x
Ingredience
těsto
0.5 lžičky
sůl
2 ks
vejce
20 g
máslo
120 ml
mléko
2 lžíce
cukr krupice
40 g
Hera
450 g
polohrubá mouka
1 lžička
sušené droždí
na potření
bílek
Postup přípravy
Ingredience uvedené na těsto pouze promícháme a vypracujeme z nich hnětením těsto. Těsto vložíme do mísy a necháme je na teplém místě vykynout. Na tuto práci používám automatickou - domácí pekárničku chleba, ale jde to i ručně.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů. Vyválíme prameny a upleteme 2 větší vánočky.
Chale potřeme bílkem, posypeme semínky podle chuti a v předehřáté troubě chale upečeme dozlatova.