Restované česnekové medailonky z vepřové svíčkové přelité jednoduchou omáčkou z hub a vína. Doporučujeme použít vyšší plátky masa.
2-3 stroužky | česnek |
sůl | |
50 g | máslo |
1 svazek | petrželka |
2 lžíce | tuk |
1 ks | cibule |
150 g | hlíva ústřičná |
200 g | žampiony |
1 lžíce | bílé víno |
mletý černý pepř | |
8 plátků | vepřová svíčková |
Žampiony a hlívu očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a hlívu na nudličky. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, petrželku a houby a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří. Přidáme víno.
Rukou zploštíme medailonky a potřeme je prolisovaným česnekem. Na druhé pánvi si rozehřejeme tuk a medailonky na něm opékáme asi 6 minut z každé strany. Maso by uprostřed mělo zůstat růžové. Nakonec medailonky osolíme a opepříme.
Medailonky podáváme přelité omáčkou s houbami.
Foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.