Česnekové medailonky s houbami

Restované česnekové medailonky z vepřové svíčkové přelité jednoduchou omáčkou z hub a vína. Doporučujeme použít vyšší plátky masa.


3.1187x
30 min
2×

Postup přípravy

Žampiony a hlívu očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a hlívu na nudličky. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.



Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, petrželku a houby a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří. Přidáme víno.


Rukou zploštíme medailonky a potřeme je prolisovaným česnekem. Na druhé pánvi si rozehřejeme tuk a medailonky na něm opékáme asi 6 minut z každé strany. Maso by uprostřed mělo zůstat růžové. Nakonec medailonky osolíme a opepříme.



Medailonky podáváme přelité omáčkou s houbami.


Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekové medailonky s houbami

Zpět na recept