Žampiony a hlívu očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a hlívu na nudličky. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, petrželku a houby a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří. Přidáme víno.
Rukou zploštíme medailonky a potřeme je prolisovaným česnekem. Na druhé pánvi si rozehřejeme tuk a medailonky na něm opékáme asi 6 minut z každé strany. Maso by uprostřed mělo zůstat růžové. Nakonec medailonky osolíme a opepříme.
Medailonky podáváme přelité omáčkou s houbami.
Foto: Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena