Vaření.czReceptyČesnekové medailonky s houbami

Česnekové medailonky s houbami

Restované česnekové medailonky z vepřové svíčkové přelité jednoduchou omáčkou z hub a vína. Doporučujeme použít vyšší plátky masa.


3.1187x
30 min
2×

Postup přípravy

Žampiony a hlívu očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a hlívu na nudličky. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, petrželku a houby a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří. Přidáme víno.

Rukou zploštíme medailonky a potřeme je prolisovaným česnekem. Na druhé pánvi si rozehřejeme tuk a medailonky na něm opékáme asi 6 minut z každé strany. Maso by uprostřed mělo zůstat růžové. Nakonec medailonky osolíme a opepříme.

Medailonky podáváme přelité omáčkou s houbami.

Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Česnekové medailonky s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena