Recept na cizrnu se šťouchanými bramborami s chutí česneku. Pokrm můžeme podávat jako samostatný chod se zeleninou nebo přílohu k masům.
Hodnocení
4.8
/ 5 (63x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
12x
Ingredience
Ostatní
Česnek4-5 stroužků
Brambory2 ks
Cibule1 ks
Cizrna300 g
Podle potřeby
Olej3 lžíce
Máslo2 lžíce
Podle chuti
Sůl
Tymián
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Cizrnu den předem namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Druhý den ji uvaříme podle návodu na obalu doměkka. Česnek a cibuli oloupeme a jemně usekáme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě.
V kastrolu necháme na oleji a másle zpěnit cibuli a česnek. Potom přidáme měkké brambory, které spolu s cibulí a česnekem rozšťoucháme. Nakonec vmícháme okapanou cizrnu. Pokrm podle chuti osolíme, okořeníme a krátce prohřejeme.
Česnekovou cizrnu s bramborem podáváme jako přílohu k opečeným uzeninám nebo pečeným masům.
Dnes jen tak jako jídlo chudých a zítra vyzkouším jako přílohu k pečené krkovičce. Je pravda, že jsem také nedocílila konzistence jako na fotce. Opravdu by se asi musela přidat ta voda z brambor. Není to ve finále špatný!
lenulina.l
Komentář k receptu Česneková cizrna s bramborem
Vynikající! Vůbec bych nečekala, že se můžu takto nadlábnout. Já to jen trochu vylepšila, že to uzené, které jsem chtěla podávat k tomu, jsem rovnou nakrájela na menší kousky a smíchala.
PetArtep
Ještě jsem přidala, nadrobno nasekaný čerstvý kopr!
zdena
česneková cizrna s bramborem
Fakt dobrá věc. Nemusela jsem ani maso, jen s kyselým okurkem. Mňam.
Místo tymiánu jsem dala bazalku. A abych docílila konsistence na obrázku :-) přidala jsem trochu vody z uvařených brambor, a při šťouchání lžíci Nivy.