Česká rybí polévka

Českou vánoční rybí polévku podáváme se smaženou houskou. Chutná výborně!


4.486x
60 min
5×

Ingredience

150 gmáslo
1 kscibule
60 ghrách
50 ghladká mouka
300 gkořenová zelenina
2 lžícečerstvá petrželka
2 kskapří hlava
50 gmáslo na jíšku
500 gmlíčí, jikry a odřezky z kapra

podle chuti

sůl
mletý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kapří hlavy omyjeme, odstraníme z nich žábry, oči a ploutve. Celer, mrkev a petržel očistíme, oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku usekáme. Rybí vnitřnosti propláchneme a uvaříme v menším množství osolené vody doměkka. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. V hrnci na másle zpěníme cibuli a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Jakmile zelenina zhnědne, zalijeme ji vodou a vložíme kapří hlavy, odřezky z kapra a hrách. Vše vaříme asi půl hodiny doměkka. Potom rybí polévku přecedíme, osolíme a ochutíme pepřem a mletým zázvorem. Vmícháme uvařené vnitřnosti a zahustíme máslovou jíškou. Českou rybí polévku povaříme ještě asi 10 minut, vsypeme usekanou petrželku a můžeme podávat. K české vánoční rybí polévce nesmějí samozřejmě chybět houskové krutony.

Jak kapra zbavit kostí? Poradíme Vám!

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Česká rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena