Polévka z kapra

Recept na tradiční polévku z kapra.


4.19x
75 min

Postup přípravy

Hlavu z kapra vložíme do osolené vody. Přidáme cibuli, pepř, očištěnou zeleninu a 30 minut povaříme. Pak vývar přecedíme.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem a přivedeme k varu. Přidáme očištěné, vyprané a nasekané mlíčí a dobře povaříme. Pak do polévky vložíme obrané maso z uvařené hlavy a zeleninu nakrájenou na kostičky. Před podáváním polévku z kapra zjemníme máslem a přidáme nasekanou petrželku.

Polévku z kapra podáváme s čerstvým pečivem nebo krutonky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z kapra

Zpět na recept