Červené tajemství

Netradiční polévka, kterou ocení především pánové.


3.067x
35 min

Ingredience

1 kscibule
500 gmrkev
2 lžícevodka
1 listbobkový list
100 ganglická slanina
400 mlzeleninový vývar
1 plechovkaloupaná rajčata

podle chuti

cukr
sůl
mletý bílý pepř

na ozdobu

bazalka
100 mlzakysaná smetana

Postup přípravy

Slaninu - nejlepší je použít prorostlou - nakrájíme na proužky a na suché pánvi orestujeme dokřupava.

Mrkve očistíme. Jednu nakrájíme na kolečka a zbytek na kousky. Cibuli oloupeme, opláchneme studenou vodou a posekáme na jemné kostičky.

Slaninu z pánve vyjmeme a na vyškvařený tuk vsypeme cibuli, kousky mrkve a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, bobkový list a 20 minut dusíme.

Kolečka mrkve povaříme ve vývaru. Z pánve vyndáme bobkový list, vše ostatní rozmixujeme na kaši a přidáme k vývaru. Přisypeme slaninu, ochutíme vodkou, solí, pepřem a špetkou cukru.

Polévku Červené tajemství rozdělíme do talířů, do každého dáme doprostřed trošku smetany a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červené tajemství

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena