Polévka z pečené červené řepy

Pečená řepa, mrkev a cibule v kombinaci se zakysanou smetanou nemá chybu. Vyzkoušejte moc dobrý recept na polévku.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminy a mrkev na větší kousky. Zeleninu vložíme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a pečeme asi 45 minut v troubě při 200 °C.

Pečenou zeleninu přendáme do hrnce, přelijeme zeleninovým vývarem a necháme přejít varem. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence. Polévku z řepy dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

Polévku z pečené červené řepy rozdělíme do misek a do každé dáme lžíci smetany. Kdo má rád smetanové polévky, může zakysanou smetanu nalít přímo do polévky a rozkvedlat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z pečené červené řepy

Zpět na recept