Čertovský hrnec

Chutný pokrm z mletého masa, brambor a pórku. Recept na vydatnou masovou směs, která je výborná jen tak s chlebem.


4.629x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžičkasolamyl
8-10 ksbrambory
1 kscibule
1 kspórek
1 lžícepodravka
3 ksbobkový list
1 lžícegrilovací koření
1 lžícemletá paprika
1 lvroucí voda
1 lžičkadrcený kmín
500 gmleté vepřové maso
300 mlčertovská omáčka
2 lžícemedvědí pesto

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Jednu velkou (případně dvě střední) cibule očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce s nepřilnavým dnem vložíme mleté vepřové maso a necháme opékat. Cibuli vmícháme do mletého masa a společně opékáme tak dlouho, dokud je vidět nějaké syrové maso. Maso poprášíme grilovacím kořením, přidáme nakrájené brambory, posypeme podravkou, přidáme bobkový list, drcený kmín, chilli koření, mletou papriku, čertovskou omáčku, promícháme a zalijeme vařicí vodou. Necháme vařit pod poklicí, než brambory změknou, potom přidáme dvě lžíce medvědího pesta, nebo dva nasekané stroužky česneku, nakrájený pórek a promícháme. Asi po pěti minutách rozpustíme v naběračce studené vody lžičku škrobu - solamylu, kterou čertovský hrnec zahustíme. Čertovský hrnec povaříme asi 2 minuty a dochutíme podle chuti čerstvě mletým pepřem, utřeným česnekem a solí. Čertovský hrnec podáváme s chlebem a zdobíme podle chuti nakrájeným pórkem, natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čertovský hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena