Celozrnný chléb s dýňovými semínky

Jelikož domácí pekárny jsou již hodně rozšířené, množí se i recepty na domácí chleby. Tento je pouze z celozrnné mouky a zakysané smetany.


3.2361x
0
10×

Postup přípravy

Do nádoby na pečení nalijeme vodu, přidáme zakysanou smetanu, olej, ocet, sůl, kmín, všechny tři druhy mouky a nakonec droždí a cukr.

Pekárnu zapneme na program klasik, menší velikost a střední barvu kůrky. Po zvukovém signálu přisypeme dýňová semínka a ovesné vločky a necháme pekárnu pracovat.

Po posledním hlazení těsta potřeme chléb vlažnou vodou, posypeme semínky na ozdobu a necháme dokynout a upéct.

Celý program pečení trvá 3 hodiny 20 minut. Celozrnný chléb s dýňovými semínky je dobrý a zdravý.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnný chléb s dýňovými semínky

Zpět na recept