Celozrnný chléb s dýňovými semínky

Jelikož domácí pekárny jsou již hodně rozšířené, množí se i recepty na domácí chleby. Tento je pouze z celozrnné mouky a zakysané smetany.


3.2361x
0
10×

Ingredience

těsto

2 lžičkysůl
1 lžíceocet
250 mlvoda
1 lžičkacukr krupice
2 lžíceolivový olej
1 hrstdýňová semínka
200 mlzakysaná smetana
2 lžičkymletý kmín
1 hrstovesné vločky
1.5 lžičkysušené droždí
100 gcelozrnná špaldova mouka jemně mletá
250 gcelozrnná pšeničná mouka jemně mletá
150 gcelozrnná žitná chlebová mouka

na ozdobu

1 hrstdýňové semínko

Postup přípravy

Do nádoby na pečení nalijeme vodu, přidáme zakysanou smetanu, olej, ocet, sůl, kmín, všechny tři druhy mouky a nakonec droždí a cukr.

Pekárnu zapneme na program klasik, menší velikost a střední barvu kůrky. Po zvukovém signálu přisypeme dýňová semínka a ovesné vločky a necháme pekárnu pracovat.

Po posledním hlazení těsta potřeme chléb vlažnou vodou, posypeme semínky na ozdobu a necháme dokynout a upéct.

Celý program pečení trvá 3 hodiny 20 minut. Celozrnný chléb s dýňovými semínky je dobrý a zdravý.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnný chléb s dýňovými semínky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.