Vaření.czReceptyCelozrnný chléb s dýňovými semínky

Celozrnný chléb s dýňovými semínky

Jelikož domácí pekárny jsou již hodně rozšířené, množí se i recepty na domácí chleby. Tento je pouze z celozrnné mouky a zakysané smetany.


3.2361x
0
10×

Ingredience

těsto

2 lžičkysůl
1 lžíceocet
250 mlvoda
1 lžičkacukr krupice
2 lžíceolivový olej
1 hrstdýňová semínka
200 mlzakysaná smetana
2 lžičkymletý kmín
1 hrstovesné vločky
1.5 lžičkysušené droždí
100 gcelozrnná jemně mletá špaldová mouka
250 gcelozrnná pšeničná mouka jemně mletá
150 gcelozrnná žitná chlebová mouka

na ozdobu

1 hrstdýňová semínka

Postup přípravy

Do nádoby na pečení nalijeme vodu, přidáme zakysanou smetanu, olej, ocet, sůl, kmín, všechny tři druhy mouky a nakonec droždí a cukr. Pekárnu zapneme na program klasik, menší velikost a střední barvu kůrky. Po zvukovém signálu přisypeme dýňová semínka a ovesné vločky a necháme pekárnu pracovat. Po posledním hlazení těsta potřeme chléb vlažnou vodou, posypeme semínky na ozdobu a necháme dokynout a upéct. Celý program pečení trvá 3 hodiny 20 minut. Celozrnný chléb s dýňovými semínky je dobrý a zdravý.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Celozrnný chléb s dýňovými semínky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena