Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou

Začínají zrát borůvky a jejich nejlepší zpracování je do koláče.


4.524x
60 min
4×

Postup přípravy

Smícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Přidáme změklý tuk nakrájený na plátky a jedno vejce. Nejlépe rukama zpracujeme na vále těsto, které na chvíli uložíme do lednice.

Mezitím si vymažeme kulatou koláčovou formu a vysypeme ji moukou. Těsto rozprostřeme do formy, v okrajích vytlačíme trochu výš. Nasypeme množství čerstvých (případně rozmrazených) borůvek podle potřeby a chuti. Nakonec zasypeme cukrovou drobenkou.

Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Drobenka krásně zezlátne a borůvky voní po celém bytě.

Celozrnný borůvkový koláč podáváme samotný nebo dozdobený kysanou smetanou a lístkem máty či meduňky.
user-icon

autor Pitri.s1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou

Zpět na recept