Vaření.czReceptyCelozrnné preclíky se sezamem

Celozrnné preclíky se sezamem

Chuťovka nejen až na nedělní odpoledne.


4.1702x
90 min

Ingredience

těsto

1 lžičkasůl
1 lžičkacukr krupice
1 lžičkagrilovací koření
100 mlolivový olej
250 mlvlažná voda
250 gcelozrnná jemně mletá špaldová mouka
250 gcelozrnná pšeničná mouka jemně mletá

na potření

1 ksvejce

na ozdobu

sezamové semínko
hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Mouky smícháme v míse, přidáme koření, sůl, cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou, olejem a důkladně zpracujeme do těsta. Dobře prohněteme a necháme na teplém místě vykynout. Troubu předehřejeme na 200°C. Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, ty tence vyválíme a spleteme do preclíků. Hotové preclíky klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě nakynout. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a sezamem. Vkládáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut. Celozrnné preclíky se sezamem sice chutnají jinak než klasické preclíky, ale jsou zdravé a také dobré.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Celozrnné preclíky se sezamem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena