Celozrnné preclíky se sezamem

Chuťovka nejen až na nedělní odpoledne.


4.1702x
90 min

Postup přípravy

Mouky smícháme v míse, přidáme koření, sůl, cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou, olejem a důkladně zpracujeme do těsta. Dobře prohněteme a necháme na teplém místě vykynout.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, ty tence vyválíme a spleteme do preclíků. Hotové preclíky klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě nakynout. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a sezamem. Vkládáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut.

Celozrnné preclíky se sezamem sice chutnají jinak než klasické preclíky, ale jsou zdravé a také dobré.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné preclíky se sezamem

Zpět na recept