Krémová polévka z celeru a mrkve.
náplň | |
---|---|
3 ks | mrkev |
1 ks | cibule |
1 porce | máslo |
1 ks | celer |
2 špetky | sůl |
1 balíček | petrželová nať |
250 ml | smetana na vaření (Rama creamfine) |
1 lžíce | ocet |
- | polévkové bylinky |
- | hladkolistá petržel |
Celer a mrkev očistíme a najemno pokrájíme/nastrouháme. Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, přidáme polévkové bylinky, zalijeme vodou a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Potom rozmixujeme najemno. Přidáme smetanu a najemno posekanou petrželovou nať. Nakonec dochutíme celerovou polévku octem a necháme ještě jednou projít varem. Můžeme servírovat s čerstvým pečivem.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
autor Tomáš Kollmann
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena