Celerová polévka

Krémová polévka z celeru a mrkve.


0.00x
60 min

Ingredience

náplň

3 ksmrkev
1 kscibule
1 porcemáslo
1 ksceler
2 špetkysůl
1 balíčekpetrželová nať
250 mlsmetana na vaření (Rama creamfine)
1 lžíceocet
-polévkové bylinky
-hladkolistá petržel

Postup přípravy

Celer a mrkev očistíme a najemno pokrájíme/nastrouháme. Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, přidáme polévkové bylinky, zalijeme vodou a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Potom rozmixujeme najemno. Přidáme smetanu a najemno posekanou petrželovou nať. Nakonec dochutíme celerovou polévku octem a necháme ještě jednou projít varem. Můžeme servírovat s čerstvým pečivem.

Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!

Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.

Nejlepší

Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?

Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!

Celer

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Celerová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena