Jednoduché jídlo pro vegetariány, které zachutná i milovníkům masa.
Hodnocení
3.1
/ 5 (167x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Náplň
Olej1 lžíce
Sůl
Petrželka1 svazek
Cibule2 ks
Celer20 g
Pórek2 ks
Mrkev2 ks
Pšenice špalda200 g
Zeleninový vývar250 ml
Na ozdobu
Salát
Ostatní
Cannelloni12 ks
Omáčka
Sýrová omáčka200 g
Postup přípravy
Špaldu vaříme asi 20 minut ve vývaru. Zeleninu očistíme a omyjeme. Pórek nasekáme na kolečka a mrkev s celerem na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme.
Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli. Zeleninu přidáme ke špaldě a vaříme asi 10 minut.
Cannelloni uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Petrželku a osmahlou cibulku vmícháme do zeleninové špaldy a hmotou těstoviny naplníme. Cannelloni vložíme do vymaštěné formy a pečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě na 200°C. Přelijeme sýrovou omáčkou a zapékáme dalších 5 minut.
Na talíř rozložíme omyté a okapané listy salátu a na nich servírujeme zapečené cannelloni se zeleninou.