Velice jednoduché a zároveň rychlé lečo. Recept přímo z Itálie.
Hodnocení
3.2
/ 5 (84x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
4 stroužky
česnek
3 lžíce
olej
6 ks
paprika
3 ks
cibule
7 ks
rajče
1 ks
cuketa
podle potřeby
sůl
podle chuti
mletý pepř
dobromysl
Postup přípravy
Papriku a cukety omyjeme, obojí nakrájíme na kostičky. Rajčata očistíme a nakrájíme na měsíčky. Česnek prolisujeme na lisu. Cibuli oloupeme a nasekáme na malé kostičky.
Na pánvi zpěníme cibuli, vmícháme nakrájenou cuketu a ostatní ingredience. Přidáme česnek, osolíme dle chuti a opepříme. Nakonec vsypeme bylinky. Směs dusíme doměkka.
Bylinkovo-cuketové lečo podáváme s italským chlebem nebo ciabatou.