Býčí žlázy ala ledvinky

Netradiční a lehce dekadentní pochoutka připravená na způsob ledvinek.


4.712x
60 min
1×

Postup přípravy

Býčí žlázy před samotnou úpravou necháme vymočit cca 30 minut v mléce. Poté dobře ve vodě opereme a osušíme.

Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, po chvíli vložíme nakrájenou slaninu a zlehka vše orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené býčí žlázy. Vzhledem k tomu, že pustí značné množství vody, je zapotřebí vodu vyvařit.

K býčím žlázám přidáme sladkou papriku a vše zaprášíme moukou. Malou chvilku orestujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme pepř a sůl. Pokud použijeme masový bujón, se solí velmi opatrně. Vše podusíme cca 15 - 20 minut. Směs naředíme, aby omáčka byla vláčná, a přidáme nahrubo namleté sušené houby a šalvěj. Vše ještě 10 minut povaříme.

Býčí žlázy ala ledvinky podáváme s rýží nebo brambory.
user-icon

autor Naicok


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Býčí žlázy ala ledvinky

Zpět na recept