Buřty v černém pivu

Vynikající chuťovka z buřtů a černého piva.


3.695x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Špekáčky, pokud nejsou v přírodním střívku, oloupeme. Podélně je je do dvou třetin výšky nakrojíme. Do vzniklých zářezů vložíme po 2 plátcích cibule.

Připravené buřty naskládáme do pekáčku těsně vedle sebe. Okořeníme je paprikou nebo chilli kořením, podlijeme pivem a kečupem. Podléváme tak, aby byly buřty ponořeny asi z poloviny. Zbylou cibuli přidáme klidně do omáčky.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Buřty na černém pivě pečeme odkryté asi 20 minut, až se kečup spojí s pivem do hladké šťávy.

Buřty v černém pivě podáváme s černým chlebem, pečivem, rýží nebo knedlíkem. Chléb je ovšem nejlepší na vytírání zbylé šťávy. Žízeň na úrovni extraligy zaručuji, proto nekonzumujme ve velké vzdálenosti od pípy.
user-icon

autor Habaděj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřty v černém pivu

Zpět na recept