Buřty s fazolemi

Recept na chutnou fazolovo-rajčatovou omáčku, ve které nesmí chybět klobása - výběr uzeniny je na každém.


3.0550x
35 min
1×

Postup přípravy

Zelené fazole povaříme asi 10 minut v osolené vodě, poté je scedíme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzeninu nakrájíme na kousky. Rajčata slijeme a překrájíme. Bílé fazole slijeme z nálevu.

Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi necháme osmahnout cibuli s česnekem, přidáme slité zelené fazole, rajčata i se šťávou, bílé fazole, hrášek, uzeninu a společně vše krátce podusíme. Podle potřeby směs zředíme vývarem na požadovanou hustotu. Fazolovou směs dochutíme solí, pepřem a tymiánem, znovu prohřejeme a můžeme servírovat.

Buřty s fazolemi podáváme s krajícem chleba jako sytý hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřty s fazolemi

Zpět na recept