Bulgur s tuňákem

Lehce stravitelný pokrm plný šťavnaté ryby - tuňáka.


3.478x
15 min
2×

Postup přípravy

Bulgur vložíme do kastrolu, přidáme požadované množství vody (podle návodu) a přiměřeně osolíme, pro lepší trávení opepříme. Necháme minutku povařit a přidáme plechovku tuňáka v oleji a jednu ve vlastní šťávě (mohou být kousky i drť). Přiklopíme poklicí a necháme dojít na mírném plameni doměkka.

Směs promícháme a můžeme servírovat. Ingredience jsou určeny pro dvě porce. Podáváme nejlépe s křehkým ledovým salátem, který upravujeme běžným způsobem. Můžeme nakombinovat s rajčaty, okurkou, někdy olivami. Salát zaléváme balsamikem a přiměřeně solíme.

Bulgur můžeme připravovat i bez solení - pro dietáře. Nebo naopak s různým kořením dle chuti a vkusu každé kuchařky. Bulgur i tuňák má specifickou chuť, kterou je ovšem škoda upozadit výrazným kořením.

Pro obměnu je možné s tuňákem přidat i kousky zeleniny jako je brokolice, mrkvička nebo celer.
user-icon

autor nenca


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bulgur s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní