Krém z červené řepy

Recept na hustý krém z pečené červené řepy s česnekem, bulgurem a zakysanou smetanou.


5.03x
90 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
0.5 kscibule
4 lžícečervené víno
800 mlzeleninový vývar
500 gčervená řepa
200 gbulgur

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

na ozdobu

1 kelímekzakysaná smetana

Postup přípravy

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. K přípravě použijeme zeleninový vývar. Hotový bulgur promícháme se lžící oleje a ochutíme solí a několika kapkami citronové šťávy.

Středně velké červené řepy očistíme a spolu se stroužky neoloupaného česneku zabalíme do alobalu. V předehřáté troubě na 200 °C upečeme řepy doměkka, což trvá asi 1 hodinu. Mírně vychladlé bulvy oloupeme a nakrájíme na kousky.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátem oleji ji necháme zesklovatět. Pak přidáme červenou řepu, vytlačíme stroužky upečeného česneku, podlijeme vínem a povaříme, dokud se alkohol neodpaří. Vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a zakryté vaříme asi 30 minut. Měkkou řepu rozmělníme tyčovým mixerem do hladkého krému, který můžeme podle potřeby naředit horkým vývarem.

Uvařený bulgur rozdělíme na porce, přelijeme červeným krémem, ozdobíme zakysanou smetanou a ihned servírujeme. Krém z červené řepy můžeme podávát jako předkrm nebo třeba i jako večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krém z červené řepy

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká