Buchtičky se šodó

Tip na sladký oběd, který mají rády především děti. Vanilkové šodó potěší i dospělé.


4.4621x
97×

Postup přípravy

Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchtičky a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi hodinu kynout. V průběhu kynutí asi 2x prohněteme. Pekáč vymažeme olejem. Z těsta tvoříme kuličky, které klademe do pekáčku těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Vršky buchtiček potřeme olejem a dáme do trouby. Buchtičky pečeme na 175 °C asi 20 minut. Ještě horké upečené buchtičky opět z vrchu potřeme olejem a kdo chce, může pocukrovat. Krém na buchtičky uvaříme podle návodu na pudinku s tím rozdílem, že použijeme větší množství mléka. Asi o polovinu více mléka než je v návodu. Pro chuť přidáme trochu rumu a vanilkový cukr. Buchtičky se šodó podáváme přelité vanilkovým krémem (šodó).


Další recepty na buchtičky a buchty z kynutého těsta


Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla


Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.


Sladké


Recept na buchtičky s krémem krok za krokem


Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém, obojí si připravíme krok za krokem.


Recept

user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buchtičky se šodó

Zpět na recept