Bucatiny ala amatriciana

Voňavé makarony podle italského receptu.


4.816x
35 min

Ingredience

200 gslanina
1 hrnečekkoňak
0.5 lžičkymletá skořice
1 ksmuškátový oříšek
600 grajský protlak
400 gmakarony
2 kszralé rajče

podle chuti

sůl
petrželka
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Osmahneme na oleji cibuli nakrájenou na plátky a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme přibližně 10 minut, přidáme rajčatový protlak a 2 zralá rajčata, feferonku, sůl, pepř a sklenku koňaku. Do směsi nastrouháme trochu muškátového oříšku, přidáme skořici, přikryjeme a vaříme na mírném ohni dalších 20 minut. Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a scedíme. Makarony promícháme s omáčkou a přidáme nasekanou petrželku. Bucatiny ala amatriciana takto připravené můžeme podávat.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bucatiny ala amatriciana

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena