Brynzové knedlíky

Přesto, že není brynza úplně běžně k dostání, vyplatí se ji shánět. Ať již na halušky, nebo tyto výborné knedlíky.


3.1124x
20 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a pomalu ji dáme suchou pánev restovat, až škvařit.

Brynzu rozmačkáme. Smícháme ji s krupicí, vejci a solí a ze všecho vypracujeme těsto. To podle potřeby zahustíme strouhankou.

Z těsta tvoříme menší knedlíky. Ty vkládáme do vařící jemně osolené vody a vaříme přibližně 8 minut.

Uvařené brynzové knedlíky vyjmeme z vody.

Hotové knedlíky na talířích omastíme vyškvařenou slaninou a ozdobíme škvarky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brynzové knedlíky

Zpět na recept