Recept na slané lívanečky z paprikového těsta, které servírujeme s aromatickými přírodními sýry. Hodí se například kozí tvarohový krém a brynza.
2 stroužky | česnek |
3 ks | vejce |
200 ml | mléko |
200 g | hladká mouka |
0.5 lžičky | kypřící prášek |
2 ks | červená kapie |
2 lžíce | čerstvá petrželka |
150 g | kozí nebo ovčí tvaroh |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
pažitka | |
mletý černý pepř |
Papriky očistíme, rozkrojíme na poloviny, zbavíme semínek a na suché pánvi nebo pod rozpáleným grilem opečeme. Zčernalou slupku odstraníme a vychladlé papriky nakrájíme na malé kousky. Mouku prosejeme a promícháme s kypřícím práškem do pečiva. Čerstvou petrželku jemně nasekáme a oloupaný česnek prolisujeme. Mléko rozmixujeme s paprikami a česnekem dohladka. Z tohoto ochuceného mléka umícháme s moukou, vejci a nasekanou petrželkou těstíčko, které osolíme, opepříme a zakryté necháme asi 15 - 20 minut rozležet. Mezitím si připravíme kozí tvaroh, který podle potřeby našleháme s mlékem a ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Paprikové lívance smažíme na rozpáleném a olejem vytřeném lívanečníku z obou stran dozlatova. Podáváme s ochuceným tvarohovým sýrem a zdobíme čerstvou paprikou a bylinkami. Paprikové lívance se sýrem můžeme podávat jako teplý předkrm, ale i jako hlavní chod k večeři. Lívanečky chutnají i studené s čerstvou zeleninou.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
autor Jarka Petrová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..