Paprikový krém s brynzou

Pokud máte rádi krémové polévky, zkuste tento recept. Je můj vlastní a troufám si říct, se mi moc povedl. Brynza polévce dodává šmrnc.


5.02x
30 min
1×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
2-3 lžícemáslo
2-3 ksbrambory
2 kscibule
1 lvoda
100 gbrynza
1 lžičkalibeček
2 lístkybobkový list
1 špetkařímský kmín
2 ksbílá paprika
2 ksčervená paprika (kapie)
4 lžícesušené lahůdkové droždí

podle chuti

sůl
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy

Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek s cibulí (ideálně jarní či šalotka) oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Můžeme použít i čistě červenou kapii, polévka získá sytější barvu.

V hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibuli a osmahneme téměř dozlatova. Přidáme brambory, papriku a dále restujeme za občasného promíchání, poté přidáme i česnek a necháme ho rozvonět. Zeleninu zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bobkový list, římský kmín, sušený či čerstvý libeček a přivedeme k varu. Paprikovou polévku vaříme asi 20 minut. Poté odstavíme, vyjmeme bobkový list a dohladka rozmixujeme. Paprikový krém dochutíme sušeným lahůdkovým droždím, čerstvě mletým pepřem a brynzou. Znovu krátce promixujeme.

Paprikový krém s brynzou podáváme horký. Doplníme krutony, čerstvým pečivem, ale polévka je dobrá i samostatně. Ještě lépe chutná na druhý den.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paprikový krém s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena