Brynzové knedlíky s uzeným masem

Další pochoutka od našich východních sousedů.


3.199x
45 min

Postup přípravy

Ovčí brynzu utřeme s vejci a rohlíky namočenými v mléce.

Na malé části slaniny osmažíme strouhanku a vmícháme ji k brynzové směsi spolu s umletým vařeným uzeným masem.

Česnek oloupeme, prolisujeme a s kmínem přidáme do připraveného základu. Nakonec přidáme mouku a mléko tak, aby vzniklo vláčné těsto. Z těsta vytvoříme 6 stejných knedlíků a vaříme je ve vroucí osolené vodě 20 minut.

Mezitím si nakrájíme slaninu na nudličky a rozpustíme ji na pánvi.

Uvařené brynzové knedlíky na talíři rozkrojíme, omastíme rozpuštěnou slaninou a podáváme s kysaným zelím.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brynzové knedlíky s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.