Brynzové halušky

Recept na slovenské národní jídlo.


4.867x
20 min
6×

Postup přípravy

Očistíme brambory, omyjeme je a najemno nastrouháme na struhadle. Do strouhaných brambor přidáme sůl, mouku a vypracujeme těsto tak, aby se odlepovalo od mísy. V případě příliš hustého těsta použijeme k ředění trochu vody.

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a z těsta nožem do ní oddělujeme středně velké halušky. Občas je promícháme, aby se nepřichytily na dno a počkáme, dokud všechny nevyplavou na povrch. Jakmile vyplavou, jsou halušky uvařené. Scedíme je a dáme do předem připravené mísy i s trochou vývaru z halušek.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a chvíli ji necháme vyškvařit. Brynzu pořádně promícháme s uvařenými haluškami a posypeme opečenou slaninou spolu s výpekem.

K brynzovým haluškám neodmyslitelně patří sklenice čerstvého podmáslí. Pokud však budete mít možnost ochutnat vedle brynzových halušek i žinčici, určitě ji vyzkoušejte.
user-icon

autor Macho


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brynzové halušky

Zpět na recept