Brynzové halušky

Recept na slovenské národní jídlo.


4.867x
20 min
6×

Ingredience

sůl
1 kgbrambory
voda
200 ghladká mouka
300 guzená slanina
400 gbryndza

Postup přípravy

Očistíme brambory, omyjeme je a najemno nastrouháme na struhadle. Do strouhaných brambor přidáme sůl, mouku a vypracujeme těsto tak, aby se odlepovalo od mísy. V případě příliš hustého těsta použijeme k ředění trochu vody. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a z těsta nožem do ní oddělujeme středně velké halušky. Občas je promícháme, aby se nepřichytily na dno a počkáme, dokud všechny nevyplavou na povrch. Jakmile vyplavou, jsou halušky uvařené. Scedíme je a dáme do předem připravené mísy i s trochou vývaru z halušek. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a chvíli ji necháme vyškvařit. Brynzu pořádně promícháme s uvařenými haluškami a posypeme opečenou slaninou spolu s výpekem. K brynzovým haluškám neodmyslitelně patří sklenice čerstvého podmáslí. Pokud však budete mít možnost ochutnat vedle brynzových halušek i žinčici, určitě ji vyzkoušejte.
user-icon

autor Macho


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brynzové halušky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena