Brynzová polévka s koprem

Polévku s charakteristickou brynzovou chutí, bramborem a koprem uvítají především milovníci tohoto sýru. Kopr můžeme nahradit čerstvou pažitkou.


4.520x
45 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
4 ksbrambory
2 kscibule
200 gbrynza
2 lžícehladká mouka
2 lzeleninový vývar
200 mlsmetana ke šlehání
1 svazečekčerstvý kopr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Brynzu promícháme se smetanou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kopr jemně usekáme. Na másle necháme zpěnit cibuli, vmícháme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, vložíme brambory, jen velmi málo osolíme a uvaříme doměkka. Potom do polévky rozmícháme brynzu se smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme přejít varem a nakonec vmícháme čerstvý usekaný kopr. Brynzovou polévku s koprem můžeme podávat i jako samostatný pokrm s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brynzová polévka s koprem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena