Brynzová polévka s koprem

Polévku s charakteristickou brynzovou chutí, bramborem a koprem uvítají především milovníci tohoto sýru. Kopr můžeme nahradit čerstvou pažitkou.


4.520x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Brynzu promícháme se smetanou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kopr jemně usekáme.

Na másle necháme zpěnit cibuli, vmícháme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, vložíme brambory, jen velmi málo osolíme a uvaříme doměkka.

Potom do polévky rozmícháme brynzu se smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme přejít varem a nakonec vmícháme čerstvý usekaný kopr.

Brynzovou polévku s koprem můžeme podávat i jako samostatný pokrm s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brynzová polévka s koprem

Zpět na recept