Brusinková ryba

Jednoduchý recept na rybu naloženou v lahodné marinádě.


3.0839x
30 min

Ingredience

4 porcecandát

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo
hladká mouka

na ozdobu

4 plátkycitron

marináda

1 lžícebílé víno
1 lžícecitronová šťáva
3 lžícekompotované brusinky

Postup přípravy

Rybu, použijeme candáta nebo tresku, dobře očistíme, osolíme, opepříme a potřeme marinádou smíchanou z uvedených přísad (kompotované brusinky, bílé víno a čerstvá citronová šťáva).

Porce candáta či tresky obalíme v hladké mouce a upečeme na rozehřátém másle.

Hotové filety na talíři přelijeme zbytkem brusinkové marinády a doplníme kolečkem citronu. Brusinkovou rybu podáváme s vařenými brambory či jinou přílohou. Pokrm lze použít i pro slavnostní příležitosti.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinková ryba

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.