Brusinková ryba

Jednoduchý recept na rybu naloženou v lahodné marinádě.


3.0839x
30 min

Ingredience

4 porcecandát

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo
hladká mouka

na ozdobu

4 plátkycitron

marináda

1 lžícebílé víno
1 lžícecitronová šťáva
3 lžícebrusinkový kompot

Postup přípravy

Rybu, použijeme candáta nebo tresku, dobře očistíme, osolíme, opepříme a potřeme marinádou smíchanou z uvedených přísad (kompotované brusinky, bílé víno a čerstvá citronová šťáva). Porce candáta či tresky obalíme v hladké mouce a upečeme na rozehřátém másle. Hotové filety na talíři přelijeme zbytkem brusinkové marinády a doplníme kolečkem citronu. Brusinkovou rybu podáváme s vařenými brambory či jinou přílohou. Pokrm lze použít i pro slavnostní příležitosti. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brusinková ryba

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena