Broskvové kostky

Trošku pracnější moučník, který mlsné jazýčky ocení.


4.645x
60 min
6×

Ingredience

1 sklenicekompotované broskve

těsto

0.3 hrnkuolej
1 ksvejce
3 lžícekakao
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek do pečiva
0.5 hrnkucukr krupice
1 hrnekpolohrubá mouka

krém

2 lžícemléko
1 kostkatvaroh
2 lžícecukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr

poleva

šťáva z kompotu
2 lžícecukr krupice
1 balíčekkaramelový nebo vanilkový pudinkový prášek

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, cukr i kakao a promícháme. Přidáme olej, vejce, mléko a elektrickým šlehačem dobře promícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Necháme vychladnout. Broskve scedíme a necháme dobře okapat. Rozmícháme tvaroh a mléko s vanilkovým i mletým cukrem do hladka. Krém natřeme na vychladlé těsto, uhladíme a poklademe půlkami (nebo čtvrtkami) broskví. Svaříme broskvovou šťávu (dolijeme vodou do 450 ml) s cukrem a pudinkovým práškem na průhlednou polevu. Za stálého míchání necháme 5 minut vychladnout a potom nalijeme stejnoměrně na moučník. Necháme ztuhnout. Broskvový moučník krájíme na kostky tak, aby na každé byla polovina broskve. 1 hrnek - 250 ml


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvové kostky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena