Piškotová roláda s broskvemi a kokosovým krémem

Vláčná roláda s jemnou kokosovou náplní a kousky broskve. Vyzkoušejte zajímavý recept na jedinečný kokosový zákusek.


3.97x
30 min
1×

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků a bílky si vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu. V jiné misce si vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přidáváme prosátou mouku. Do této hmoty opatrně zamícháme připravený sníh a těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

Těsto pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 5 - 10 minut. Těsto musí být lehce růžové, budeme-li péct příliš dozlatova, plát se při rolování zlomí. Po vyjmutí z trouby placku smotáme i s pečícím papírem. Po chvíli opět rozmotáme, odejmeme pečící papír a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. V malém kastrolu krátce svaříme smetanu ke šlehání, strouhaný kokos a cukr. Tuto směs necháme chvíli zchladnout a poté zamícháme do másla a vyšleháme krém. Je-li krém moc řídký, necháme ještě ztuhnout v lednici.

Placku potřeme 3/4 připraveného krému a poklademe broskve bez slupky pokrájené na malé kousky. Srolujeme, zbytkem krému pomažeme roládu z vrchu a posypeme strouhaným kokosem. Broskve lze nahradit ovocem stejného typu - meruňkami, švestkami nebo dokonce i mangem.

Piškotovou roládu s broskvemi a kokosovým krémem nakrájíme a servírujeme na talířcích jako jemný sladký zákusek.
user-icon

autor Sacsa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová roláda s broskvemi a kokosovým krémem

Zpět na recept