Broskvové dortíčky se šlehačkou

Recept na dortíčky s broskvemi ozdobené šlehačkou. Vhodné jako sladká tečka při rodinné oslavě.


3.97x
0 min

Postup přípravy

Rozdělíme si bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme žloutky, cukr a nakonec mouku.

Připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme na plech ve vrstvě asi 1centimetr vysoké a upečeme v mírně předehřáté troubě dozlatova.

Po upečení plech vytáhneme z trouby a těsto necháme vychladnout. Poté z těsta vykrajujeme kolečka o něco větší, než jsou půlky broskví (k vykrajování lze použít sklenici).

Kolečka pokapeme směsí, kterou jsme připravili smícháním šesti lžic šťávy z kompotu a meruňkového džemu. Na pokapané dortíčky poklademe půlky broskví řeznou stranou dolů a okolo ozdobíme šlehačkou. Podle chuti můžeme posypat nastrouhanou čokoládou.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvové dortíčky se šlehačkou

Zpět na recept